Cum sa-ti cureti corect peria de par

Print Friendly and PDF

Daca e important pentru tine sa ai un par sanatos si ingrijit, atunci una dintre preocuparile tale este cum sa-ti cureti corect peria de par. Este o activitate cu atat mai dificila cu cat ai parul mai lung, firele de par tinzand sa se incurce intre dintii periei. O perie curata asigura o buna periere si mentine parul curat si sanataos. Daca nu este curatata periodic, perierea poate duce efectiv la murdarirea parului cu scame sau alte impuritati ramase in perie.

Desi curatarea unei perii poate fi dificila daca nu stii exact ce aveti de facut, poate in acelasi timp deveni o activitate foarte simpla daca stii cateva mici trucuri.

Ai nevoie de:

  • Perie
  • Forfecuta de unghii
  • Pieptene
  • Apa calda
  • Lighean
  • Sampon sau amoniac
  • Periuta de dinti
  • Prosop

Pasul 1: Taie firele de par

Majoritatea periilor de par au perii asezati pe randuri, fie in randuri drepte, in cazul periilor rotunde, fie in randuri usor curbate. Foloseste forfecuta de unghii pentru a taia parul ramas in perie. Taie fiecare al doilea rand de fire de par dintre doua randuri de peri.

Pasul 2: Scoate firele de par

Foloseste pieptenul pentru a scoate firele de par. O data taiate, firele sunt foarte usor de scos cu pieptenul. Curata bine peria de par si arunca firele la gunoi.

Pasul 3: Puneti peria la inmuiat

Puneti intr-un lighean sau in chiuveta apa calda si amoniac, 1 parte amoniac la partu parti apa calda. Daca nu aveti amonica puneti putin sampon. Lasati peria la inmuiat 20-30 de minute. Daca folositi sampon, inainte de a lasa la inmuiat rotiti de cateva ori peria in apa cu sampon pana face spuma.

Pasul 4: Spalati peria

Scoateti peria din apa cu sampon. Folositi o periuta de dinti pentru a curata peria atent de orice alt tip de reziduuri ramase pe suprafata periei sau pe dintii periei. Acordati o grija deosebita portiunii unde dintii periei sunt prinsi de suprafata ei. Este locul unde de obicei se formeaza acumulari de scame si praf. Periati cu atentie perii pentru a nu-i deteriora, dinspre punctul de prindere spre varf. Dati drumul la robinet pe apa rece si clatiti peria tinand-o sub jetul de apa.

Pasul 5: Pune peria la uscat

Opreste apa de la robinet. Scutura peria pentru a indeparta surplusul de apa. Sterge peria atent cu prosopul. Ai grija  sa nu deteriorezi perii. Lasa apoi peria la uscat pe prosop.

Te sfatuim:

Foloseste peria pe par intotdeauna inainte de a-l incarca cu fixativ sau balsam. Eviti astfel depunerea particulelor de fixativ sau balsam pe perie.
Ai grija la curatea periilor din lemn si a celor cu peri naturali. Nu le lasa foarte mult in apa pentru a nu se deteriora.

Imagini:

http://www.sxc.hu

Surse de informatii:

http://www.benessere.ro
http://www.hairfinder.comTag-uri: peria de par peria
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.