Cum sa decorezi cocktailurile

Print Friendly and PDF

Atat in cazul mancarurilor cat si in cazul bauturilor, aspectul conteaza la fel de mult ca gustul, motiv pentru care este important sa stii cum sa decorezi cocktailurile inainte de a le oferi invitatilor. Un aspect deosebit asigura un prim impact pozitiv siĀ  creeaza o atmosfera propice aprecierii bauturilor servite.

Stilul decorarii

Pentru cocktailurile clasice se folosesc de obicei elemente decorative putine si clasice. Pentru bauturile scurte se aleg de obicei decorari minimaliste iar pentru cele lungi, mai complexe.

Efectul de pahar inghetat

O modalitate simpla si de efect este aceea de a imbraca marginea paharelor in zahar. Pune intr-o farfurioara zeama de lamaie si in alta zahar. Inmoaie marginea paharelor in zeama de lamaie si apoi trece-o prin zahar. Asteapta ca zaharul sa se usuce inainte de a turna bautura in pahar.

Frunze de menta proaspata

Se foloseste pentru compozitie si de asemenea pentru a varia culoarea cocktailurilor. Pune o ramurica de menta in pahar care va da cocktailului prospetime sau daca doresti sa folosesti menta doar cu rol decorativ, pune-o pe marginea paharului.

Felii de fructe

Spala fructele sub jet de apa. Taie cu un cutit fructele in felii groase de 6 mm. Fa o taietura cu cutitul la mijlocul fiecarei felii. Prinde feliile de fructe de marginea paharului.

Frigarui de fructe

Spala fructele sub jet de apa. Taie-le bucatele (patrate sau dreptunghiuri) si pune-le pe betisoare de lemn pentru cocktailuri. Aranjeaza betisorul astfel decorat in pahar.

Paie si umbrelute

Foloseste paie si umbrelute colorate speciale pentru cockatil pentru a completa aranjamentul.

Te sfatuim:

Pentru bauturile lungi foloseste paie.
Pentru bauturile scurte foloseste cirese, masline verzi si negre sau coaja de lamaie sau portocala.
Evita decoratiunile prea complicate.

Imagini:

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.