Cum sa vopsesti corect ramele ferestrelor

Print Friendly and PDF

Fereastra din lemn vopsita in culoarea verdeDaca ramele ferestrelor tale sunt din lemn inseamna ca este nevoie sa le revopsesti periodic pentru a pastra un aspect curat. Vopsitul ramelor poate fi o activitate destul de dificila si migaloasa avand in vedere atentia de care este nevoie pentru a acoperi corect ramele si in acelasi timp, a nu murdari geamurile. Daca nu este executata cum trebuie, curatarea geamurilor de vopsea poate lua uneori mai mult timp decat vopsitul in sine. Iata cateva sfaturi care iti pot face munca mult mai usoara.

Ai nevoie de:

  • Solutie de curatat geamurile
  • Laveta
  • Banda adeziva¬†de mascare
  • Vopsea
  • Penson
  • Diluant

Pasul 1: Curata geamurile de praf si murdarii

Deschide fereastra. Foloseste o laveta si solutie de curatat pentru sticla si curata bine geamurile inainte de a incepe vopsirea ramelor. ln acest fel te asiguri ca nu ramane praf sau mizerie care ar putea intra in vopsea. Foloseste levete pentru geamuri s-au o bucata de ziar pentru a evita obtinerea de scame pe geam.

Pasul 2: Lipeste banda adeziva de mascare

Dupa ce geamul s-a uscat, lipeste banda adeziva de mascare pe marginile geamului, aproape de rama, atat pe interior cat si pe exterior. Lasa foarte putin spatiu exact langa rama pentru a da posibilitatea ca vopseaua sa patrunda la imbinarea dintre rama si geam. Preseaza banda foarte bine pe geam pentru a evita patrunderea excesului de vopsea sub banda.

Foloseste banda adeziva de mascare pentru a proteja orice alte elemente  pe care nu doresti sa le vopsesti (balamale, manere etc.) sau demonteaza-le si pune-le deoparte daca iti este ma usor.

Pasul 3: Pregateste vopseaua

Deschide cutia cu vopsea si aseaz-o la indemana pe o suprafata stabila. Nu o lasa la indemana copiilor. Foloseste pensonul pentru a amesteca vopseaua astfel incat sa fie omogena. Daca ai nevoi sa amesteci mai multe culori, fa acest lucru intr-o galeata.

Pasul 4: Vopseste ramele ferestrei

Daca fereastra este formata din mai multe ochiuri de geam incepe prin a vopsi cercevelele orizontale si verticale din interiorul ferestrei. Vopseste apoi rama de sus, rama de jos si ramele verticale ale ferestrei. Dupa ce ai terminat, vopseste carcasa ferestrei in aceeasi ordine: partea sus, partea de jos si apoi partile laterale.

Pasul 5: Curata fereastra

Lasa vopseaua un timp sa se usuce. Dezlipeste banda adeziva de mascare cand vopseaua este aproape uscata. Nu astepta sa se usuce de tot pentru ca exista riscul ca la dezlipirea benzii sa se dezlipeasca si fasii din vopsea. Daca pe geam au ramas stropi sau urme usoare de vopsea foloseste diluant si laveta pentru a le sterge. Daca ai demontat elementele de feronerie, dupa uscarea vopselei le poti monta la loc.

Te sfatuim:

Foloseste un penson conic pentru a vopsi ramele la imbinarea cu geamul. Asigura-te ca imbinarea este acoperita cu vopsea pentru a impiedica apa si umezeala sa patrunda in lemn si sub vopsea.

Imagini:

Image: domdeen / FreeDigitalPhotos.net

Surse de informare:

http://www.paintquality.com
http://www.hometips.com

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.