Cum se scot petele de sange de pe haine

Print Friendly and PDF

Pete de sange pe material textil albFie ca sunt rezultatul unei zgarieturi, unei lovituri sau al altui accident, petele de sange de pe haine reprezinta  un motiv de ingrijorare pentru viitorul obiectului de imbracaminte afectat. Desi nu sunt foarte dificil de curatat, exista cateva elemente pe care trebuie sa le cunosti. Daca sunt curatate gresit, petele de sange se pot imprima permanent in  materialul textil.

Apa RECE

Daca pata este uscata, curata sangele uscat inainte de a incepe sa o speli. Intotdeauna pune obiectul de imbracaminte in apa rece, niciodata in apa calda sau fierbinte. Daca pata este micuta, nu este nevoie sa pui toata haina in apa ci doar sa uzi si sa speli pata. Pentru a creste sansele de succes foloseste si inalbitor lichid potrivit tipului de haina (colorata sau alba). Insista pana cand se pata de sange se curata de tot.

Solutii ajutatoare

Daca pata persista pune un amestesc de sare si zeama de lamaie pe pata, lasa sa actioneze 10 minute dupa care lasa la soare sa se usuce. O alta varianta este sa incerci cu un amestec format din jumatate amoniac si jumatate apa. In cele din urma, daca nici aceasta varianta nu da rezultate, foloseste solutie bio de curatare, pe baza de ulei de portocala, de la Plafar, pentru eliminarea petelor.

Spala

Dupa ce pata de sange s-a curatat pune obiectul de imbracaminte la spalat cu toate celelalte haine de acelasi tip si spala-l asa cum il speli de obicei.

Te sfatuim:

Daca pata este mai veche, las-o la inmuiat cel putin jumatate de ora inainte de a incepe sa o speli.
Daca haina abia s-a patat foloseste un servetel sau hartie igienica pentru a absorbi cat mai mult sange de pe pata si a evita patrunderea in materialul textil.

Imagini:

Comenteaza articolul

2 Responses to Cum se scot petele de sange de pe haine

  1. AnaMaria says:

    Cel mai important lucru este cat veche este pata pe haine. Cu cat este mai veche cu atat se scoate mai greu. Avand copilasi mici,am mari probleme cu pete de suc de fructe,in special cu cel de afine sau morcovi. Pur si simplu cu orice am incercat nu ies,pana cand am dat de K2r Multi Purpose Stain Remover,este o solutie cu pulverizator care ma ajuta sa scot cam orice pata. Functioneaza si pentru petele de machiaj. Eu il am de la o prietena din FRANTA,dar din cate am auzit se gaseste si in CORA si probabil si online Spor la treaba!!!! :D

  2. cruzutu says:

    Cred ca cel mai bine iasa daca decupam pata cu drujba ………….nepornita …..frecata de haina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.