Cum sa fixezi un tablou pe un perete de rigips

Print Friendly and PDF

Cum sa fixezi un tablou
Daca te gandesti ca unuia dintre peretii camerei tale ii lipseste ceva, e timpul sa inveti cum sa fixezi un tablou. Acuarela, fotografie, schita, indiferent de tipul de tablou ales, este important sa alegi varianta corecta de pozitionare si fixare care sa-i evidentieze frumusetea si sa-i confere cea mai sigura sustinere intr-un perete de rigips. Peretii de rigips au de obicei grosimea de 12mm si sunt fixati pe structura din lemn sau beton. Fixarea de tablouri sau fotografii pe acest tip de perete se realizeaza usor si sigur in numai cativa pasi.

Ai nevoie de:

  • Creion negru
  • Masina de gaurit
  • Diblu din plastic tip fluture
  • Agatatoare pentru tablou
  • 2 cuie mici
  • Ciocan
  • Ruleta

Pasul 1: Alege peretele pe care vrei sa-l fixezi

Evita pozitionarea de tablouri pe peretele cu fereastra deoarece nu sunt puse in valoare in timpul zilei. Evita plasarea tablourilor pe peretele din fata ferestrei daca tabloul este acoperit cu sticla deoarece va reflecta lumina facand dificila observarea detaliilor. Cea mai buna pozitionare a tablourilor trebuie sa permita expunerea la lumina la un unghi de 45 de grade. Pozitionarea pe latimea si inaltimea peretelui depinde de ansamblul in care se incadreaza tabloul. Daca pe perete nu se mai afla nimic, este indicata pozitionarea tabloului pe centrul latimii peretelui. Din punct de vedere al inaltimii, tabloul trebuie sa fie pozitionat la nivelul ochilor.

Pasul 2: Stabileste pozitia tabloului

Plaseaza tabloul pe perete in pozitia dorita, identifica centrul laturii superioare si fa semn cu un creion negru deasupra. Ai grija ca tabloul sa fie drept. Daca nu reusesti sa-l tii nemiscat, roaga pe cineva sa tina tabloul in timp ce tu faci semnul.

Pasul 3: Introdu diblul de plastic

Folosind masina de gaurit realizeaza in dreptul semnului facut cu creionul o gaura de dimensiunile indicate de producator pentru diblul din plastic tip fluture. Curata orificiul creat. Strange partile flexibile ale diblului si introdu diblul in orificiu.

Pasul 4: Fixeaza surubul de sustinere

Infileteaza in diblu un surub avand grija sa alegi dimensiunea potrivita. Acest tip de diblu sustine doar obiecte cu greutatea mai mica de 20kg. Pentru obiecte cu greutatea mai mare de 20kg ai nevoie de dibluri metalice.

Pasul 5: Fixeaza agatatoarea pe tablou

Foloseste ruleta pentru a masura mijlocul ramei de sus a tabloului. Fa un semn cu creionul. Pune tabloul pe o masa curata cu fata in jos. Pozitioneaza agatatoarea pe semnul realizat cu creionul, cu triunghiul in sus astfel incat acesta sa depaseasca marginea superioara a ramei pentru a permite agatarea. Bate cu ciocanul fiecare dintre cele doua cuisoare fixand agatatoarea de tablou.

Pasul 6: Fixeaza tabloul pe perete

Agata tabloul pe perete introducand surubul in agatatoarea metalica a tabloului. Fa cativa pasi inapoi pentru a te asigura ca tabloul este fixat drept.

Te sfatuim:

Alege un tablou care sa se potriveasca dimensiunilor si culorilor incaperii.

Imagini:

Stuck in Customs / Foter / CC BY-NC-SA

Surse de informatii:

http://www.popularmechanics.com
http://www.apartmenttherapy.com

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.