Cum sa impletesti o coada spic

Print Friendly and PDF

Femeie cu parul blond prins in coada spic servind un pahar cu vin albTe-ai hotarat sa incerci o coafura noua sau fetita ta a vazut la o colega si acum vrea sa-i impletesti coada spic? Nu stii cum? Cunoscuta si sub denumirea de impletitura franceza, lasata libera pe spate sau combinata cu coc sau o pozitionare inedita, este una dintre cele mai elegante coafuri pentru par lung si mediu. Este o impletitura potrivita unei varietati de ocazii pentru ca se preteaza atat la birou sau la scoala, cat la petreceri sau in club, reprezentand un accesoriu  care poate completa diverse stiluri de tinute.

Ai nevoie de:

  • Pieptene sau perie
  • Elastic de par

Pasul 1: Pieptana-ti bine parul

Folosind un pieptene sau o perie, pieptana-ti foarte bine parul astfel incat sa poti lucra foarte usor cu el. Evita sa folosesti un pieptene sau o perie de plastic sau cu fire din nailon sau metal, deoarece electrizeaza parul si il fac mai predispus la incalcire. Daca parul este incalcit periaza-l incepand de la varfuri catre radacina si nu invers.

Pasul 2: Incepe sa impletesti calota

Ia de pe crestet o portiune de par cat sa poti tine intre degetul mare si degetul aratator. Imparte-o in trei suvite egale. Incepe prin a tine suvita din stanga si cea din mijloc in mana stanga, astfel: suvita din stanga intre degetul mare si aratator si suvita din mijloc intre degetul aratator si restul palmei. In mana dreapta, tine suvita din dreapta pe degetul aratator si cel mijlociu cu degetul inelar si degetul mic. Trece suvita din stanga peste suvita din mijloc si prinde-o intre degetul aratator si degetul mare din mana dreapta. Trece suvita din mijloc pe degetul mijlociu din mana dreapta, astfel incat suvita sa fie incadrata de degetul mijlociu si cel aratator. Acum ai mana stanga libera.

Ia cu mana stanga suvita aflata acum in partea stanga si tine-o inchizand degetul mic si cel inelar peste ea.

Prinde apoi suvita din mijloc cu degetul mare si cel aratator de la mana stanga si apoi trece suvita din dreapta peste suvita din mijloc si tine-o cu degetul mijlociu. Acum ai mana dreapta libera.

Pasul 3:   Adauga par in partea stanga

Ia suvita din partea dreapta cu mana dreapta tinand-o intre palma si respectiv degetul mic si cel aratator. Ai grija sa di la o parte firele rebele care nu fac parte din suvita. Trece suvita din mijloc in mana dreapta fixand-o intre degetul mare si cel aratator. In mana stanga ai acum o singura suvita. Trece aceasta suvita in mana dreapta peste celelalte doua fixand-o cu degetul mijlociu. Cu mana stanga alege o suvita din partea stanga a capului in continuarea portiunii de par cu care ai lucrat pana acum. Pune-o in mana dreapta peste ultima suvita unindu-le si tinand suvita nou obtinuta cu degetul mijlociu.

Pasul 4:   Adauga par in partea dreapta

Ia suvita din stanga cu mana stanga fixand-o intre palma si respectiv degetul mic si cel aratator. Trece suvita din mijloc in mana stanga peste cea dinainte fixand-o intre degetul mare si cel aratator. Trece suvita din dreapta in mana stanga, peste celelalte doua suvite tinand-o cu degetul mijlociu.

Cu mana dreapta ramasa libera alege o suvita din partea dreapta a capului in continuarea portiunii de par cu care ati lucrat pana acum. Pune-o in mana stanga peste ultima suvita unindu-le si tinand suvita nou obtinuta cu degetul mijlociu.

Pasul 5: Impleteste coada

Repeta pasii 3 si 4 pana cand ajungi la baza capului. De acolo continua impletind normal parul ramas. La final prinde parul cu elastic. Foloseste un elastic moale pentru a nu deteriora parul in cazul in care este nevoie sa-l scoti pentru a reface coafura.

Te sfatuim:

Pentru a evita prezenta de fire rebele dupa impletire in special pe linia gatului persoana careia i se face coada trebuie sa tina capul drept pe intreg parcursul realizarii cozii si trebuie evitata utilizarea de suvite prea groase.

Imagini:


Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.