Cum ingrijim Craciunita (Euphorbia pulcherrima)

Print Friendly and PDF

Craciunita sau Steaua CraciunuluiEuphorbia pulcherrima cunoscuta mai mult sub numele de Craciunita sau Steaua Craciunului este o planta rezistenta si plina de viata asociata cu Sarbatorile Craciunului pentru ca in aceasta perioada frunzele sale incep sa aiba culoarea rosie si creeaza iluzia infloririi. Craciunita este o planta nepretentioasa, care se ingrijeste foarte usor. Iata cele cateva lucruri care trebuie sa tii cont cand cresti in casa o Craciunita.

Cum o udam

Iti recomandam sa uzi Craciunita zilnic cate putin. Nu pune apa in farfuria ghiveciului pentru ca umezeala prelungita poate duce la ofilirea folii. Ai grija doar ca pamantul sa fie umed tot timpul. Craciunita poate rezista o saptamana fara a fi udata, abia dupa acest interval incepand sa manifeste semne de uscare. Rezistenta ei trebuie insa privita ca un avantaj in situatiile speciale si nu legat de ingrijirea obisnuita a plantei.cleocin

Radacinile se formeaza in 4 saptamani, dupa care poti muta planta intr-un ghiveci mai mare.

Te sfatuim:

Pentru a avea parte de frunze rosii in decembrie, trebuie sa-i asiguri Craciunitei minim 12 ore de obscuritate completa pe zi in lunile octombrie si noiembrie.

Surse de informatii:

http://gradina.acasa.ro
http://casasigradina.ele.ro/
http://www.incasa.ro

 

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.