Supa crema de ciuperci cu iaurt

Print Friendly and PDF

Ciupercile sunt foarte sanatoase si hranitoare, iar supa crema de ciuperci are un gust extrem de bun. Este o reteta foarte usor de pregatit si nu iti ia mai mult de o ora. Iata care sunt pasii si ingredientele de care ai nevoie.

Ai nevoie de:

  • 500 de grame de ciuperci proaspete champinion
  • 1 litru de supa de pui naturala sau din concentrate (2 cuburi concentrat de pui)
  • 2,5 linguri de faina alba
  • 300 ml iaurt cu 3% grasime
  • 1 ceapa
  • 50 de grame de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare, piper negru cu lamanie
  • patrunjel proaspat


 Pasul 1: Pregateste supa

Daca decizi sa faci supa de pui naturala atunci pregateste-o separat intr-o oala. Timpul de preparare al intregii retete va creste, dar vei obtine o supa naturala, fara conservanti. Daca nu ai aceasta posibilitate, fierbe un litru de apa si apoi adauga doua cuburi de concentrat de pui. Amesteca bine.

Pasul 2: Separa ciupercile

Dupa ce ai clatit si curatat ciupercile, taie-le in felii subtiri si marunteste ceapa. Ciupercile absorb multa apa si de aceea trebuie sa le clatesti foarte repede. Separa ciupercile in doua boluri, o treime intr-un vas si restul in celalalt.

Pasul 3: Caleste ceapa si ciupercile

Intr-o tigaie, pune la topit ¾ din unt si uleiul de masline apoi adauga ceapa. Las-o sa se caleasca aproximativ 5 minut, timp in care amesteca in mod constant pentru a nu se arde. Adauga apoi ¾ din ciuperci. Acestea vor lasa multa apa, asa incat trebuie sa astepti sa se evapore toata apa si sa se caleasca putin (nu uita sa amesteci din cand in cand). Dupa ce apa s-a evaporat, adauga faina si amesteca pana toata compozitia se omogenizeaza. Adauga aceasta compozitie in supa si amesteca. Lasa la fiert aproximativ 20 -25 de minute. Vei stii ca e gata cand ciupercile sunt moi.

Pasul 4: Pune totul la blender

Dupa ce totul a fiert pune la blender pentru a transforma supa in crema. Toarna crema in vasul in care ai fiert tot si adauga iaurtul. Amesteca bine si las-o sa mai dea intr-un clocot pentru a se omogeniza gusturile. Adauga piperul cu lamaie si sarea.

Pasul 5: Restul de ciuperci

Untul ramas trebuie sa il topesti intr-o tigaie si sa adaugi restul de ¼ ciuperci pastrate. Caleste-le cateva minute si adauga-le peste supa crema cu iaurt obtinuta. Taie patrunjelul si decoreaza supa.  Pofta buna!

Te sfatuim

Inainte de a adauga condimentel,e gusta supa. Daca ai folosit concentrat de pui s-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare.

Imagini:

www.cuidei.ro

Surse de informatii:

http://www.jamieoliver.com/
http://allrecipes.com
http://www.retetecalamama.ro

Tag-uri: supa supa crema
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.