Sarlota de capsuni in 3 pasi

Print Friendly and PDF

Daca ti-au ramas cateva capsuni in frigider care nu prea te mai atrag pentru ca sunt putin cam moi, iti spunem reteta perfecta pentru a le transforma intr-un desert sanatos, simplu, rapid si mai ales … rece.

Ai nevoie de:

  • Un castron de capsuni (aprox. 250g)
  • 1 plic de gelatina
  • O canita de visine
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lamaie

Pasul 1: Piure de capsuni

Paseaza capsunile in aparatul de bucatarie. Daca nu ai asa ceva, paseaza-le cu o furculita pe un tocator de bucatarie folosind la sfarsit un cutit pentru a le toca putin, la fel cum procedezi cu vinetele pentru salata. Pune piureul obtinut intr-o oala mica sau un ibric. Adauga zaharul amestecand pana se omogenizeaza. Pune pe aragaz la foc mic.

Pasul 2: Restul ingredientelor

Rade putina coaja de lamaie si adauga peste piure impreuna cu zeama de la o felie de lamaie. Spala visinele si scoate samburii cu o scobitoare.

Pasul 3: Sarlota

Intr-o ceasca de cafea pune doua linguri de apa. Adauga gelatina si amesteca pana se omogenizeaza. Cand piureul de capsuni a dat in clocot adauga gelatina dizolvata, mai lasa 2-3 m inute pe foc amestecand.,apoi ia ibricul de pe foc si lasa sa se raceasca jumatate de ora. Pune sarlota in cupe. Adauga visinele apasand usor astfel incat sa intre in sarlota. Cand s-a racit destul de mult, pune la frigider si lasa 2-3 ore. Pofta buna.

Imagini:

http://www.photl.com

 Te sfatuim:

  • Pentru un desert 100% sanatos si natural, inlocuieste zaharul cu miere de albine.
  • Reteta este pentru 2 portii, pentru mai multe portii mutliplicati cantitatile proportional.
  • Daca vrei o aroma mai puternica, pune putina esenta de vanilie sau zahar vanilat.
  • O poti servi simpla sau acoperita cu glazura de ciocolata sau/si frisca.
  • Daca nu ai gelatina in casa, o poti inlocui cu faina (o lingura cu varf), dar textura se modifica putin si trebuie sa o tii aproximativ 5 minute pe foc amestecand pentru a se incepe sa se ingroase. Pune faina putin cate putin in timp ce amesteci pentru a evita formarea cocoloaselor.
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.