Tort cu migdale, nuci, banane si zmeura

Print Friendly and PDF

Nu stiu cum sunteti voi, dar echipa cuidei.ro adora dulciurile. Am cautat un desert usor de realizat si foarte sanatos din fructe. Dupa degustare feedbackul a fost foarte bun asa incat va impartasim reteta.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 150g prune uscate
  • 150g curmale
  • 250g migdale crude
  • 100g nuci
  • 2 linguri cacao

Pentru crema ai nevoie de:

  • 20 g curmale
  • 30 g prune uscate
  • 2 banane foarte coapte
  • 2 linguri cacao
  • Cateva frunze de menta
  • Capsuni/zmeura

 Ustensile

  • Robot de bucatarie puternic pentru a transforma migdalele si nucile in praf
  • Forma de tort
  • Folie alimentara de plastic

Pasul 1: Blatul

Dupa ce ai cantarit toate ingredientele pentru blat poti sa pui in robot migdalele si nucile. Dupa ce au fost sfaramate bine adauga prunele si curmalele si apoi praful de cacao. Amesteca bine. Pune in forma de tort folia alimentara si apoi toarna compozitia obtinuta. Uniformizeaza si apasa bine pentru a se intari. Foloseste o lingura de metal pe care o poti umezi din cand in cand pentru a nu se lipi compozitia.

Pasul 2 : Crema

Paseaza bine frunzele de menta pana obtii o pasta si apoi adauga in robot restul ingredientelor mai putin zmeura/ capsunile.  Amesteca pana obtii o crema omogena, apoi intinde-o cu grija peste blat.

Tortul e gata! Pune-l la frigider pentru cateva ore si apoi orneaza cu capsuni si zmeura.

Pofta buna!

Te sfatuim:

Poti incerca sa pui si alte fruncte uscate in compozitie: caise sau mix de fructe.

 

Surse de informatii:

http://thehealthyadvocate.com
http://www.edithskitchen.ro
http://essentiallivingfoods.com

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.