Supa crema de zucchini

Print Friendly and PDF

Supa crema de zucchiniAm mai pregatit o supa crema cu foarte putine calorii, dar extrem de gustoasa. Zucchini sunt dovlecei lunguieti si mai subtiri care au avantajul de a avea seminte foarte putine si mici ceea ce ii face foarte potriviti pentru textura de supa crema. Dupa cum banuiti, dau un gust nemaipomenit. Iata cum puteti pregati supa in doar cativa pasi.

Ai nevoie de:

  • 3 dovlecei (zucchini) medii
  • 100-150 g suc de rosii
  • 2 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper
  • Smantana sau iaurt pentru servire
  • Crutoane

Ustensile:

  • Oala
  • Blender

Mod de preparare:

Curata ceapa si usturoiul si marunteste-le. Pune-le in oala in care ai pus in prealabil uleiul si prajeste pana devin transparente (aproximativ 5 minute). Intre timp spala bine zucchini si taie-i cubulete pe care le adaugi in oala alaturi de ceapa si usturoi si le mai lasi putin la prajit (5 minute), timp in care amesteci din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Pune apa peste legume cat sa le acopere, sare, piper dupa gust  si lasa la fiert cam 30 minute la foc mediu. Noi am adaugat si putin chili. In ultimele 5 minute adauga sucul de rosii. La final, verifica daca dovleceii sunt foarte bine fierti.

Lasa totul sa se raceasca putin si apoi pune la blender pentru a obtine o compozitie omogena. Serveste aceasta supa gustoasa cu iaurt sau smantana si crutoane.

Te sfatuim:

Taie zucchini in bucatele cat mai mici pentru a fierbe repede.

Surse de informatii:

http://www.myrecipes.com
http://www.fatsecret.com/
http://penandfork.com/

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.