Dulceata de pepene galben

Print Friendly and PDF

Dulceata de pepene galbenPiata e plina de fructe, o perioada foarte propice pentru a umple camara cu cele mai diverse dulceturi. Si pentru ca s-au copt zamosii sau pepenii galbeni, va prezentam o reteta foarte simpla pentru o dulceata delicioasa.

Ai nevoie de:

  • 1 pepene de galben de aproximativ 4kg
  • 1.5kg de zahar
  • 1-2 lamai

Mod de preparare:

Spala bine coaja pepenelui inainte de a-l taia. Taie pepenele in jumatate, curata-l de coaja si taie apoi miezul in cuburi cu latura de aproximativ 1cm.

Stoarce zeama de lamaie. Pune cubuletele intr-un castron impreuna cu zeama de lamaie si amesteca pentru a te asigura ca a ajuns peste tot. Zeama de lamaie impiedica oxidarea fructului. Adauga apoi zaharul si amesteca. Lasa 3-4 ore pentru ca pepenele sa lase zeama.

Pune pe aragaz intr-o oala incapatoare si amesteca din cand in cand. Fierbe pana cand dulceata incepe sa bolboroseasca. Pofta buna!

Te sfatuim:

Alege pepeni galbeni cu miezul mai tare pentru a nu se sfarma.

Pentru o culoare deosebita foloseste pepene galben cu coaja verde si miezul portocaliu.

Surse de informatii:

http://www.culinar.ro
http://www.cevabun.ro
http://www.bucataras.ro

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.