Zacusca de dovlecei – Simplu si gustos

Print Friendly and PDF

Zacusca de dovleceiA inceput luna septembrie si deja se simte in aer mireasma de dulceturi si zacusca proaspat facuta. Pietele sunt pline de legume si e timpul sa incepem sa umplem camara. Iti prezentam astazi o zacusca foarte simpla si foarte gustoasa in care rolul principal il au dovleceii. Daca ii folosesti in mancare stii deja cat de buni pot fi. Iata cum o prepari.

Ai nevoie de:

  • 2kg dovlecei
  • 1/2kg adrei gras/gogosari
  • 1kg rosii
  • 1/4kg ceapa
  • 1/4l de ulei
  • Sare
  • Telina si patrunjel frunze

Pasul 1: Pregateste dovleceii

Alege dovlecei cat mai micuti pentru a avea putine seminte. Curata-i de coaja si taie-i in cubulete. Sareaza-i pentru a mai lasa din apa si pune-i intr-un castron timp de 1 ora.

Pasul 2: Pregateste restul legumelor

Opareste rosiile intr-o oala cu apa si apoi decojeste-le. Taie miezul felii. Curata si taie marunt ceapa si ardeii/gogosarii. Caleste ceapa si ardeii/gogosarii in ulei.

Pasul 3: Fierbe zacusca

Amesteca intr-o oala dovleceii, rosiile, ceapa si ardeii/gogosarii, frunzele de telina si patrunjel si fierbe 20 de minute amestecand pentru a nu se prinde. Sareaza dupa gust.

Pasul 4: Conserva la borcan

Pune zacusca in borcane calda, capseaza capacele si mai fierbe inca 20 de minute in apa. Acopera borcanele cu o patura pentru a se raci cat mai incet si lasa-le pana a doua zi. Depoziteaza in camara. Pofta buna!

Imagini:

www.photl.com

Surse de informatii:

http://www.gustos.ro
http://www.cooks.com
http://www.myrecipes.com
http://delly.garbo.ro

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.