Paste cu tocanita de iepure

Print Friendly and PDF

Daca ai obiceiul sa alegi o reteta in functie de ce ai prin casa, ai sa intelegi usor cum am ajuns de la jumatate de punga de paste si un suc de rosii nemaipomenit la paste cu tocanita de iepure. Este o reteta foarte simplu de facut si foarte gustoasa, din categoria “nu ai cum sa gresesti” pentru ca are niste ingrediente cu care mergi la sigur. Este foarte potrivita mai ales daca iepurele nu este foarte tanar si carnea are nevoie de ceva fierbere.

Ai nevoie de:

  • 4 bucati carne de iepure (de preferat picioarele)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 250 ml supa de legume sau carne (sau apa in care ai fiert carnea de iepure)
  • 3 morcovi medii
  • 1 dovlecel
  • 150ml suc de rosii
  • Cimbru uscat
  • Dafin
  • Sare
  • Piper

Pasul 1: Pregateste iepurele

Spala bine carnea sub jet de apa si ai grija sa nu ramane firisoare de par pe ea. Daca nu esti sigura ca e vorba de carne frageda de la un specimen tanar, pune carnea la fiert in apa (noi am pus si amestec de legume uscate pentru gust). Fierbe pana cand poti rupe relativ usor carnea de pe os cu furculita (noi am fiert 1 ora). Pastreaza apa, vei avea nevoie de ea mai tarziu. Pune carnea putin la scurs si apoi pune-o la prajit in ulei pana se rumeneste usor.

Pasul 2: Tocanita

Cat se prajeste carnea, ai tocmai bine timp sa cureti, sa speli si sa tai usturoiul in felii, si ceapa marunt. Odata carnea rumenita, adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le putin in ulei (1-2 minute) amestecand. Toarna apoi supa de legume/carne sau zeama in care ai fiert carnea de iepure.

Intre timp, spala, curata si taie morcovii in bucati mari si dovlecelul in cubuletele mici. Cand amestecul de pe foc incepe sa fiarba adauga morcovii, dovlecelul, sucul de rosii, cimbrul, un pic de sare si piper si lasa in continuare la fiert 30-40 de minute.

Pasul 3: Pastele

Tocanita nu mai are nevoie de atentia ta deocamdata, prin urmare e momentul potrivit pentru a fierbe pastele. Pune apa intr-o oala, adauga putina sare si cateva picaturi de ulei de masline. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si lasa-le cat scrie pe punga.

Pasul 4: Servire

Condimenteaza tocanita dupa gust. Pune in farfurii pastele peste care asezi tocanita cu bucatile de morcov si carnea de iepure. Nu uita sa insotesti totul cu un pahar de vin bun. Pofta buna!

Surse de informatii:

http://www.greatfood.ie
http://www.starchefs.com
http://www.nataliemaclean.com

Tag-uri: iepure tocanita Paste
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.