Supa crema de rosii cu vin

Print Friendly and PDF

Supa crema de rosii cu vinAm imbunatatit reteta de supa crema de rosii si am decis sa o impartasim cu tine. Noi o consideram delicioasa si usor de realizat. Iata de ce ai nevoie pentru a pregati aceasta supa (6 portii):

Ai nevoie de:

  • Aproximativ 1 kg de rosii bine coapte
  • O radacina de patrunjel medie
  • O radacina de pastarnac
  • 2 ardei grasi medii
  • 2 cepe albe medii
  • 3 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • O telina mica cu tija si Frunze
  • O lingurita de zahar brun
  • Cimbru uscat, sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu sec/demisec
  • Cateva frunze de busuioc proaspat

Ustensile:

  • Tigaie
  • Oala
  • Razatoare
  • Blender

Mod de preparare:

Se taie marunt ceapa, usturoiul si ardeii si se pun la calit in uleiul incins pentru aproximativ 5 minute. Adauga apoi telina rasa si morcovii taiati marunt si caleste inca 5 minute amestecand des. Testeaza legumele sa fie moi. Adauga aproximativ 1 l de apa, patrunjelul taiat in 2 bucati mari, tija de telina si cimbrul si lasa la fiert aproximativ 20 de minute.

Intre timp, decojeste rosiile prin oparire. Baga-le 3 minute in apa clocotita si imediat dupa in apa rece pentru inca 3 minute. In acest fel se vor decojii foarte usor. Dupa ce le-ai decojit lasa-le la scurs pentru 5-7 minute, taie-le cuburi si daca au trecut cele 20 minute de cand ai adaugat apa peste legume, poti sa pui si rosiile in oala. Mai lasa totul la fiert pentru inca 15-20 minute.

Dupa ce au fiert legumele, ia oala de pe foc si scoate bucatile mari de patrunjel si telina si pune restul la blender pentru a obtine pasta omogena din legume. Ulterior, pune compozitia inapoi in oala si adauga vinul, sare si piper dupa gust si lasa totul la fiert inca 10-15 minute. Serveste supa cu frunze de busuioc proaspat, crutoane si smantana.

Te sfatuim:

Lasa legumele fierte sa se raceasca pentru aproximativ 10 minute  inainte de a le pune la blender.

In timp ce fierbi legumele pune 1 l de apa la fiert pentru a adauga in oala in cazul in care supa scade prea mult. Apa rece opreste fierberea si creste timpul de preparare si de aceea de fiecare daca cand pregatesti ciorba sau supa e bine sa ai un vas suplimentar cu apa fierbinte sau in clocot.

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.