Cum sa faci o vaza rustica dintr-o cutie de conserva

Print Friendly and PDF

Am tot cautat solutii pentru a realiza rapid o vaza rustica cu functionalitati multiple. De exemplu, ghiveci pentru plante aromatice, suport pentru creioane si pixuri pentru biroul tau sau al copilului, suport de servetele, cutie depozitare pentru obiecte mici: agrafe, bolduri, ace, ata de cusut etc. Executia dureaza aproximativ 10 minute si ai nevoie doar de cateva lucruri:

Ai nevoie de

  • Cutia unei conserve pe care ai desfacut-o complet cu desfacatorul. Ai grija sa fie foarte bine desfacuta altfel risti sa te tai.
  • Sfoara – noi am folosit sfoara pentru a obtine o vaza rustica. Poti folosi ata de cusut colorata sau altceva, in functie de ce gasesti prin casa.
  • Lipici/adeziv
  • Accesorii (facultativ)

Ce trebuie sa faci

1. Asigura-te ca ai desfacut corect si complet cutia de conserve si verifica sa nu ai resturi din capac pentru a nu te taia. Spala bine cutia cu apa calduta si rupe eticheta. De obicei eticheta este foarte bine lipita pe inalitimea cutiei. Daca mai raman resturi de lipici nu le indeparta deoarece vor tine locul adezivului (lipiciului). Noi nu am mai avut nevoie de extra adeziv pentru a prinde sfoara de cutie.

2. Daca totusi ai nevoie, pune adeziv pe cutie astfel: traseaza o  dunga verticala de la baza cutiei pana la capac cu o grosime de 2-3 cm.

3. de la baza cutiei incepe infasurarea cu sfoara. Pozitioneaza capatul sforii pe zona cu adeziv si apoi, tinand un deget pe capat incepe sa infasori cutia. Ai grija sa pozitionezi fiecare rand de sfoara cat mai aproape de anteriorul. Repeta acest pas pana cand ai acoperit intreaga cutie. La capatul de sus al cutiei poti sa infasori sfoara peste primul strat inca 3-4 randuri pentru a forma o bordura din sfoara. Inainte de a finaliza, pune adeziv pe ultimul rand de sfoara. Capatul trebuie bagat cu o scobitoare sub randul anterior de sfoara pentru a te asigura ca nu se desprinde.

4. Daca ai la indemana ceva accesorii le poti prinde pe noua ta vaza rustica. Poti folosi nasturi colorati, frunze uscate, forme din hartie colorata etc. Posibilitatile sunt nelimitate trebuie doar sa fii putin creativ.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.