Tarta cu portocala, grepfrut si mac

Print Friendly and PDF

Tarta cu portocala, grepfrut si macAceasta tarta este cu adevarat speciala. Are un gust discret, fin, dulce-acrisor, imbogatit de semintele de mac ce ii dau savoare si parca te surprind la fiecare bucatica. Siropul pe care l-am pregatit intregeste gustul fin al tartei. Pentru a o pregati ai nevoie de:

Ai nevoie de

  • Un pachet de unt de 200g
  • 250 g de zahar
  • Un plic extract de vanilie
  • O jumatate lingurita praf de copt
  • 5-6 lingurite mac
  • 200 ml smantana
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 3 grepfrut
  • 1 portocala

Ustensile

  • Oala
  • Mixer
  • Forma de tarta cu pereti detasabili
  • Tigaie

Mod de preparare

Se rade coaja de la grepfrut si de la portocala in doua boluri separate si se stoarce sucul separat. Semintele de mac se prajesc 2-3 minute intr-o tigaie, fara ulei. Se bate untul si zaharul cu mixerul pana se obtine o spuma pufoasa de culoare galben deschis, aproximativ 5-7 minute, apoi se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga restul ingredientelor: faina, praful de copt, vanilia, semintele de mac, smantana, 7 linguri de suc de grepfrut si 2/3 din coaja rasa de la cele 3 grepfrut si jumatate din coaja rasa de portocala. Se mixeaza toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena si se pune in forma care a fost in prealabil tapetata cu unt si faina, daca nu este din silicon. Se baga la cuptorul incins la 180 ͦ/gaz 4 pentru 40-50 minute. Testeaza daca este gata prin introducerea unei scobitori in tarta. Daca tarta este coapta scobitoarea va fi curata cand o scoti.

Pregateste siropul

Intr-o oala se incalzeste untul pana se topeste apoi se adauga zaharul si restul din zeama de grepfrut si portocala. Fierbe 2-4 minute la foc mic si apoi inchide focul. Adauga restul de coaja de grepfrut si portocala si lasa totul sa se raceasca pana tarta este gata, astfel siropul se va ingrosa.

Dupa ce tarta e gata las-o sa se raceasca si apoi insiropeaza cu 2/3 din siropul obtinut. Restul siropului il vei adauga la servire pe fiecare bucata taiata.

Surse de informatii

 

http://smittenkitchen.com

http://www.bbcgoodfood.com

http://www.overatjulies.com

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.