Cum sa schimbi motorul de cautare implicit in Mozilla

Print Friendly and PDF

Cum modifici motorul de cautare implicit in Mozilla FirefoxDaca ai instalat o aplicatie sau un add-on care ti-a schimbat motorul de cautare implicit din bara de navigatie sau casuta de cautare, sau pur si simplu vrei sa-l schimbi pe cel actual, iata cum poti face asta in doar cativa pasi.

Motorul de cautare din bara de navigatie

In casuta de adrese url tasteaza about:config si da Enter. Iti va aparea un mesaj care te avertizeaza ca intri intr-o sectiune de setari avansate ale browser-ului. Da click pe Ok.

In fereastra care se deschide cauta keyword.url (poti folosi control F pentru o cautare rapida).

Da dublu click pe url-ul din coloana Value si inlocuieste cu url-ul corespunzator motorului de cautare dorit, dupa cum urmeaza:

Yahoo
http://search.yahoo.com/search?p=

Ask
http://www.ask.com/web?q=

Bing
http://www.bing.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=

Google
http://www.google.com/search?&q=

Dupa ce introduci noul url si dai ok in partea dreapta jos va aparea o fereastra mica in care vei fi anuntat ca se incearca modificarea setarilor. Intra pe link-ul din fereastra si bifeaza a doua optiune prin care indici modificarea motorului implicit de cautare din bara de navigatie.

Motorul de cautare din casuta de cautare

Pentru a schimba motorul de cautare din casuta de cautare (in dreapta) da click dreapta pe triunghiul mic in partea stanga a casutei si acceseaza Manage search engines (ultima optiune din lista). Selecteaza motorul de cautare dorit si adu-l pe prima pozitie in lista folosind butonul Move up din partea dreapta. Click pe OK.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.