Cum sa faci cumparaturi eficient de Craciun

Print Friendly and PDF

Cumparaturi eficiente de CraciunMersul la cumparaturi de Craciun nu trebuie sa devina o activitate obositoare. Tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti un plan, sa il urmezi si sa nu astepti ultimul moment. Iata cateva instructiuni care te pot salva de dureri de cap suplimentare.

Cumpara din timp

Daca nu vrei sa fii blocata in mall in ajunul Craciunului, incepe cumparaturile cat mai devreme posibil. Cumpara cadouri la inceputul lui decembrie inainte ca centrele comerciale sa se aglomereze. Ideal ar fi sa cumpari cadouri chiar dupa sarbatori cand sunt reduceri, chiar daca asta inseamna sa le iei cu an inainte.

Fa o lista, verifica de 2 ori

Fa o lista cu ce cadouri trebuie sa iei si trece unul de rezerva in caz ca nu gasesti ceea ce ai dorit. Nu e nici o regula care sa spuna ca trebuie sa iei cadouri total diferite. Daca ai vazut un DVD sau o carte interesanta, cumpara mai multe pentru prieteni daca acestia nu se cunosc intre ei.

Stabileste un buget

Stabileste cati bani vrei sa cheltui pe fiecare cadou pentru a evita sa cheltui prea multi bani. Vei mai avea nevoie de bani si de Sf. Valentin, ziua mamei, a tatalui plus alte zile de nastere.

Cumpara on-line

Comerciantii on-line iti permit sa alegi dintr-o varietate de produse si asta chiar din confortul casei tale. Comanda cate cadouri poti pe web dar asigura-te ca detii toate informatiile cu privire la data si modul de livrare.

Pregateste un itinerariu

Fa-ti un plan si stabileste locatiile. Mall-urile au adesea harti pe care le poti lua acasa si studia sau le poti vizualiza online. Viziteaza magazinele apropiate intre ele. Poti de asemenea sa suni inainte ca sa vezi daca au in stoc ce iti doresti.

Alege o zi

Smecheria care te poate ajuta sa termini cumparaturile intr-o singura zi este sa alegi ziua potrivita. Evita sa mergi in week-end cand este aglomerat si merge toata lumea.

Mergi la cumparaturi in timpul saptamanii. Cu cat mai devreme cu atat mai bine. Astfel vei reusi sa eviti traficul, cozile si aglomeratia din parcari. Mergi in magazinele mari cat mai de dimineata ca sa eviti cozile si mergi in magazinele de specialitate ulterior.

Eficienta

Nu petrece timp mai mult decat este necesar in magazin. Daca nu gasesti ceea ce cauti roaga o persoana de la vanzari sa iti aduca acel lucru. Cauta o casa mai izolata la care sa platesti pentru a evita cozile lungi.

Etichete si impachetari

Pentru a evita surprizele neplacute intreaba din timp de conditiile de returnare, si pastreaza toate chitantele.

De asemenea vezi si daca impachetatul cadourilor la mall isi merita banii si timpul. Daca esti presata de timp si stii ca nu prea te pricepi la impachetat, apeleaza la acest serviciu.

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.