Avocado in bucatarie

Print Friendly and PDF

AvocadoFie ca faci guacamole, piureuri sau salsa, fructele avocado sunt un ingredient indispensabil. Cu textura lor moale, aroma usoara si cu un continut bogat in substante nutritionale, este un fruct imbatabil.

Repere nutritioniste

Avocado contine multe vitamine, minerale esentiale, potasiu, fibre alimentare, acid folic, vitaminele B6, C si K. Cu toate ca nu iti vine sa crezi cate de benefic este acest fruct, el iti ofera in 30g ofera aproximativ 50 de calorii (o mare parte din calorii provin din grasimi mononesaturate).

Soiuri

Exista aproximativ 80 de soiuri de avocado dar cele mai frecvente includ:

Hass avocado:  Acestea sunt mici, rotunjite si au coaja inchisa la culoare si aspra. Sunt cunoscute prin exteriorul  verde si continutul cremos. Acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului.   

Fuerte avocado : Acest tip este alungit si in forma de para, cu coaja verde si neteda.

Pinkerton avocado: Spre deosebire de alte soiuri, Pinkerton are o groapa foarte mica in fruct.

Florida avocado : Este adesea comercializat ca “SlimCado”, fiind un soi urias, cu continutul mai dur si mai putin gustos.

Cand este sezonul fructelor de avocado?

Fiind fruct tropical, sezonul cel mai prielnic pentru avocado este in mijlocul verii. Daca iti este dor de guacamole in zilele lungi si intunecate de iarna, cu siguranta, Hass avocado este optiunea cea mai buna si la indemana.

Cum alegi un avocado?

Cand le storci, fructele de avocado coapte se simt moi si usor elastice. Ele au tendinta de asemenea, sa aiba coaja mai inchisa. Cu toate acestea, in cazul in care nu doresti sa folosesti avocado in scurt timp, alege pe cele mai tari, deoarece acestea se vor mentine aproximativ o saptamana proaspete.

Cum se pastreaza avocado?

Avocado sunt aproape la fel ca bananele: Depoziteaza-le la temperatura camerei si nu le baga niciodata la frigider!

Cum sa gatesti avocado?

Poti pregati avocado foarte usor si intr-o clipa!  Pentru a incepe, taie fructul in jumatate pe lungime (fructele de avocado sunt atat de moi, incat poti face acest lucru cu un cutit de unt). In continuare, rasuceste cele doua jumatati in afara, dezvaluind groapa fructului. Dupa ce ai facut acest lucru, ai posibilitatea sa scoti pulpa cu o lingura sau taie feli cu un cuțit si trage-o afara pe bucatele. Pentru o gustare, poti presara putin piper peste jumatatile de avocado si sa le mananci direct din coaja, folosind o lingura.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.