Busuiocul in bucatarie

Print Friendly and PDF

Busuiocul in bucatarieFie ca il folosesti proaspat sau uscat, busuiocul face ca pastele, carnea sau mancarea meditereaneana sa fie delicioasa si foarte aromata.

Repere nutritionale

Este nevoie doar de un sfert de cana de busuioc tocat proaspat, pentru a avea parte de o cantitate considerabila de vitamina A care ajuta la imbunatirea sanatatii ochilor. Consumand aceasta planta, poti avea parte si de cantitatea necesara zilnic de vitamina K, un nutrient care este vital pentru coagularea normala a sangelui.

Soiuri

Busuiocul este de diverse soiuri. Dar cel mai cunoscut este busuiocul dulce, care are frunzele ovale si moi semanand foarte bine cu cele de spanac. Un alt soi, este busuiocul Thai, care are fruzele mici si o aroma mult mai puternica. Iar in final, un ultim membru al familiei este busuiocul de lamaie.

Cand este perioada busuiocului?

Primii muguri de busuioc apar in perioada cea mai fierbinte din vara. Dar poti avea parte de aceasta planta proaspata pe tot parcursul anului, datorita serelor.

Cum alegi busuiocul?

Busuiocul bun si proaspat este foarte usor de reperat. Frunzele lui sunt elastice si de un verde deschis, fara nici o urma de deteriorare din partea insectelor, sau zone maronii. In timp ce alegi busuiocul, simte-i usor savoarea. Aceasta trebuie sa fie placuta, puternica si cu o aroma de neconfundat.

Cum depozitezi busuiocul?

Pentru a depozita busuiocul, leaga-l usor in manunchiuri in hartie igienica si pune-l pe raftul de sus al frigiderului. Nu este recomandat sa pastrezi busuiocul in stertarul pentru legume din frigiderul tau deoarece risti sa se vestejeasca foarte repete. De obicei, acesta poate fi pastrat proaspat  aproximativ o saptamana. O alta modalitate de a pastra busuiocul proaspat la fel de mult timp, este sa il pui in apa, acoperindu-l cu o punga de plastic legata bine la baza. Sau poti realiza o pasta groasa din busuioc pisat combinat cu ulei de masline iar rezultatul poate fi pastrat la congelator, pentru luni de zile.

Cum prepari busuiocul?

Sunt foarte putine ingrediente care aduc atata bucurie, cum o face busuiocul. Acesta imbogateste savoarea carnii, dulceata fructelor, aroma carnatilor si a supelor. Poti adauga busuioc proapat peste tocane, supe, aluatul pentru paine, salate si preparate din peste, pentru a le oferi o aroma mult mai intensa.  Pentru a folosi busuiocul trebuie doar sa il clatesti sub apa rece si sa ii tai tulpina, daca este necear.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.