Rucola in bucatarie

Print Friendly and PDF

Rucola in bucatarieInca din primul moment cand rucola a aparut in magazinele americane acum cateva decenii in urma, a fost cunoscuta pentru aroma ei savuroasa in salate, paste si pizza. De ceva timp, a inceput sa se gaseasca si in magazinele din tara noastra. Iata cateva informatii despre acest aliment.

Repere nutritionale

O salata de rucola este foarte pretuita de creierul tau. O mana de racola (aproximativ  85 grame) este o sursa foarte buna de acid folic, oferind 20% din nutrientii necesari pentru a-ti pastra sistemul nervos sanatos. Racola proaspata este, de asemenea, o sursa foarte buna de vitaminele A, C si K. Acestea imbunatatesc starea de sanatate a ochilor si gingiilor si au grija ca coagularea sangelui sa se desfasoare in mod corespunzator.

Soiuri

Este un singur tip de rucola, care se diferentiaza doar prin dimensiune. Cele mai mici frunzi de rucola au tendinta de a fi dulci, iar cele cu frunze mai mari au gust putin picant.

Cand este sezonul rucola?

Primii muguri de rucola apar in primavara si la inceputul verii.  Atunci zilele insorite si ploioase fac ca frunzele lor sa fie dulci si moi.

Cum sa alegi rucola?

Rucola proaspata arata similar cu frunzele de papadie: mici, in forma de inima si de un verde deschis. De cele mai multe ori vei gasi rucola in pungi de plastic, in cutii sau ca o componenta a unei salate.

Cum sa depozitezi rucola?

O punga sau o cutie cu ricola trebuie sa ajunga direct in frigiderul tau. Dar daca cumperi cateva frunze, depoziteaza-le intr-o punga de plastic inainte de a le pune la rece. Este recomandat sa mananci rucola in maxim 5 zile de la cumparare sau imediat dupa ce ai cumparat-o.

Cum sa gatesti rucola?

Cel mai simplu mod de a amesteca rucola in felurile tale de mancare este sa o adaugi intr-o salata. In primul rand clateste frunzele, pentru a indeparta orice urma de mizerie sau praf. Incearca salate care au in compozitia lor mai mult decat ricola proaspata cu ulei virgin. Sau daca vrei sa o folosesti in mancaruri gatite, poti sa adaugi rucola (intregi sau taiate) in sosuri pentru paste si pizza, oferindu-le o savoare deosebita.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.