Poftele in timpul sarcinii

Print Friendly and PDF

Poftele in timpul sarcinii

Poftele in timpul sarcinii sunt ceva normal. Chiar daca nu exista nici o explicatie dovedita pentru ele, aproximativ doua treimi dintre femeile insarcinate le au.

Daca din senin iti este pofta de ceva, mananca ce doresti, mai ales daca alimentul consumat aduce un aport de nutrienti. Dar daca pofta persista si te impiedica sa consumi alte alimente de care ai nevoie si care contin alti nutrienti necesari,incearca sa iti echilibrezi dieta chiar daca asta inseamna ca uneori trebuie sa te abtii.

In timpul sarcinii preferintele la mancare se pot schimba. E posibil sa nu iti mai placa mancarurile pe care inainte de a fi insarcinata le iubeai. Unele femei simt nevoia sa consume non-alimente precum gheata, amidon, argila , creta, cenusa, etc.. Aceasta pofta non-alimentara este asociata cu o deficienta de fier numita anemie, iar consumul acestor non-alimente este daunator atat pentru tine cat si pentru copilul tau. Daca ai asemenea pofte adreseaza-te medicului.

Daca ai probleme in a manca adecvat si in a lua in greutate atat cat trebuie, adreseaza-te medicului. Nutritionistii iti stau la dispozitie pentru a te ajuta sa iti stabilesti un regim alimentar corespunzator in timpul sarcinii.

Photo credit: Thomas van Ardenne / Foter.com / CC BY-NC-ND
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.