Narcisele – Plantare si ingrijire

Print Friendly and PDF

C087-plantare-si-ingrijire-narcise

Stralucitoarele si curajoasele narcise sunt printre primele flori de primavara. Putin dupa ce se topeste zapada, narcisele explodeaza in multe culori, creand un contrast extraordinar intre privelistea inca gri a gradinii tale si straturile de flori. Narcisele fac parte din familia Narcissus, originare din padurile Europei si sunt niste flori foarte usor de crescut. Pui cateva in stratul de flori din toamna si rasar minunat in primavara!

Plantare

Alege bulbi proaspeti si de calitate. Cu cat mai mare este bulbul, cu atat mai mare va fi planta si floarea primavara urmatoare. Poti comanda bulbii chiar si de pe internet. Majoritatea sunt depozitati in conditii ideale inainte de timpul de plantare propriu-zis.  Narcisele tolereaza putina aglomeratie. Dar, ofera-le destul de mult loc pentru a dezvolta flori mari. Sapa bulbii dupa dupa doi ani. Separa-i si replanteaza-i.

Planteaza bulbii de narcise in toamna, cu doua pana la patru saptamani inainte ca pamantul sa inghete pentru a permite radacinile sa se dezvolte sub pamant. Pune bulbii sub pamant la o adancime cuprinsa intre 15 si 20 de centimetri. Lasa spatiu intre plante de 7 pana la 15 cm.

Presara putin fertilizator pentru bulbi in gaura in timpul plantarii.  Pentru paturi de flori, pune fertilizatorul pe deasupra pamantului. Poti amesteca si cu putin pamant dar risti sa strici bulbii.

Ingrijire

Datorita faptului ca provin din zona cu paduri, narcisele vor creste bine la umbra. Dupa ce infloresc in primavara, permite plantelor sa creasca pana cand se ofilesc. Le trebuie timp dupa inflorire sa isi depoziteze energia in bulbii de anul viitor. Pentru a indeparta florile uscate, smulge floarea de la baza sau rasuceste frunzele si trage usor.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.