Atentie! Copil mic in casa

Print Friendly and PDF

C047-Cum pregatesti casa pentru copii mici

Copii mici au nevoie de masuri speciale de precautie pentru a fi feriti de cele mai banale accidente. Indiferent ca vorbim de bucatarie, baie, hol sau camera de zi, peste tot se ascunde mici capcane care trebuie neutralizate. Iata cateva elemente de baza de care trebuie sa te ocupi daca ai un copil mic in casa.

Bucataria

Daca formatul bucatariei tale permite, pune o bariera intre locul in care gatesti si restul bucatariei pentru a preveni intrarea copilului tau in timp ce faci mancare. Asigura-te ca toate vasele sunt acoperite si ca nu atarna nimic prin jur, evitand astfel ca micutul tau sa puna ceva in mancare sau sa verse ceva pe el. Foloseste o protectie pentru vasele fierbinti.

Nu folosi o fata de masa atunci cand ai copii mici – o miscare si tot ce e pe masa poate fi imprastiat si pe jos si pe ei.

Nu tine detergentii si substantele de curatare la indemana copiilor tai si niciodata nu pune otrava in cutiile in care au fost alimente. Plaseaza incuietori pentru copii la toate dulapurile si sertarele care sunt la indemana copiilor.

Spalator

Daca folosesti un cos pentru scutece, asigura-te ca este intotdeauna inchis bine si este pus undeva unde copii nu pot ajunge. Asigura-te ca toate galetile si cosurile sunt lasate goale. Tine toti detergentii si inalbitorii intr-un dulap incuiat care nu e aproape de copilul tau.

Baie

Baia reprezinta una din cele mai periculoase camere din casa, evita sa lasi copilul sa se joace acolo si intotdeauna supravegheaza-l cand este in baie. Copii mici se pot ineca cu o cantitate mica de apa.

Tine toate aparatele electrice in afara baii pentru a evita posibila electrocutare.

Desi scaunele sau olitele de copii sunt facute in asa fel incat copilul tau sa fie in siguranta in baie, intotdeuna supravegheaza pe cat posibil sa nu cada sau sa alunece.

Intotdeauna pastreaza medicamentele intr-un dulap bine inchis undeva departe de accesul copiilor.

Camera de zi si sufrageria

Pune un gratar sau orice fel de imprejmuire in jurul oricarui radiator sau semineu pe care il ai.

Acopera toate prizele pe care nu le folosesti. Fii sigur ca toate cablurile sunt stranse intr-un loc, telecomandele sunt puse deoparte si biroul este stabil si nu acoperit de lucruri grele.

Asigura-te ca toate cuierele sunt tinute bine de perete sau ca sunt stabile si pune in loc sigur orice fel de echipament – Televizor, DVD Player, casetofon sau combina – si asigura-te ca sunt puse bine.

Pune jucariile copilului tau intr-un loc accesibil si sigur de unde poate sa le ia fara sa fie nevoie de ajutorul tau.

Scari, balcoane si verande

Trebuie sa ai o margine la scari, balcoane sau verande mai inalte de 600 mm. Balustrada scarilor trebuie sa fie inalta de cel putin 865 mm, doar daca diferenta dintre scari si podea este mai inalta de trei metri, atunci ea trebuie sa fie de 1050 mm inaltime. Pe veranda sau balcon, balustrada trebuie sa fie inalta de cel putin 1000 mm. Spatiile balustradei nu ar trebui sa fie mai mari de 100 mm. Scarile nu ar trebui sa aiba o suprafata alunecoasa.

Plaseaza usi care se pot incuia la capatul scarilor pentru a evita posibilitatea ca micutul tau sa cada pe scari nesupravegheat.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.