Curatare rapida: Gresie si faianta

Print Friendly and PDF

C032 - Cum sa cureti mortarul de pe gresie

Desi nu este cea mai placuta activitate, din cand in cand trebuie sa faci curatenie generala in baie si asta inseamna sa cureti si mortarul dintre placile de faianta si gresie. Daca ai “noroc” si s-a mai pus si un pic de mucegai, te asteapta o munca “interesanta”. Iata cum poti sa rezolvi mai repede aceasta problema.

Mai ales pentru ca vei lucra cu substante de curatare, primul pas este sa-ti protejezi mainile cu manusi de cauciuc. Daca nu ai in casa, achizitioneaza o solutie de curatare care sa tea jute sa termini rapid curatenia.

Aplica peste zonele cu mucegai si portiunile de mortar solutia de curatare si lasa sa actioneze in jur de 10 -15 minute. Folosind o perie pentru mortar sau o periuta de dinti veche, freaca gresia sau faianta in directia mortarului. Dupa ce ai terminat lasa din nou solutia sa actioneze timp de 15 minute.

Clateste intreaga suprafata cu apa si cu un burete. Daca au ramas portiuni care nu s-au curatat de tot aplica din nou solutie de curatare si insista cu peria pe portiunile respective.

Pentru a preveni reaparitia mucegaiului pe gresie sau faianta, sterge gresia cu o laveta dupa fiecare dus. Acelasi truc folosit dupa fiecare dus va elimina aparitia de sapun pe usile de sticla.

Sursa foto:
www.phtol.com

 

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.