Cum amenajam biroul de acasa?

Print Friendly and PDF

Mobilier pentru biroul de acasa

Daca lucrezi de acasa, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le pui la punct este spatiul de lucru si mobilierul. Cel mai important lucru pe care sa-l iei in considerare este diferenta dintre ceea ce ai nevoie si ceea ce ti-ar placea sa ai in camera in care lucrezi. Exista 3 tipuri fundamentale de birouri-acasa, fiecare cu nevoile sale distincte.

Biroul amatorul ocazional

Amatorii ocazionali vor avea in birou un calculator sau laptop, si probabil si o imprimanta. Isi folosesc calculatoarele pentru a naviga pe internet, isi verifica Facebook-ul, probabil cumpara din cand in cand lucruri de pe magazine online si posteaza pe blog. Pentru ei, mobila pentru biroul de acasa este un birou sau o masa  – in noua era a laptopurilor si tabletelor, o imprimanta poate sta pe birou langa laptop si nu este o reala nevoie de alta mobila decat un scaun.

Biroul profesionistului online

Profesionistul online lucreaza cu jumatate de norma sau norma intreaga la afacerea lui pe internet. Ar putea detine o afacere online, sau necesita facilitatile unui birou acasa pentru ca mica lui afacere are si o prezenta online precum un blog sau website.

Pentru el, un birou este mai mult decat o masa in coltul dormitorului. Este o camera mica separata, echipata cu un pupitru pentru calculator si alta mobila de birou. O masa pentru imprimanta si un dulap de fisiere vor fi necesare, precum si un fax si un fotocopiator. In general, un scanner, printer si copiator 3 in 1 va fi suficient, in acest caz o singura masa fiind de ajuns.

De asemenea, va avea nevoie de spatiu de depozitare pentru hartie, cartuse de imprimanta si alte lucruri necesare pentru a-si conduce operatiunea de acasa la fel de bine cum ar conduce-o de la sediu.

Biroul specialistului

Specialistul foloseste un birou de acasa pentru cea mai mare parte din munca sa, si de asemenea ar putea avea intalniri cu vizitatori sau clienti acasa. In acest caz, un birou profesional si un scaun executiv vor fi necesare, impreuna cu mobila de birou ajutatoare precum rafturi de biblioteca, unitati de depozitare. Printre alte piese de mobilier se vor  afla o masa pentru imprimanta, loc pentru un fax si scaune pentru vizitatori si chiar o canapea cu o masuta de cafea.

Este important sa itii cont de faptul ca mobila pentru biroul de acasa trebuie sa fie in primul rand utila, si trebuie sa eviti sa iti umpli biroul cu lucruri pe care nu le vei folosi niciodata. Este usor sa fii luat de val de toate piesele interesante de mobilier pe care le gasesti in magazine, dar exact ca hainele sau mancarea, cumpara doar ce ai nevoie si ce vei folosi.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.