Cum faci o camera mica sa para mare

Print Friendly and PDF

Cum faci o camera mica sa para mare

Daca ai incercat vreodata sa faci o incapere mica sa para mai mare, atunci stii cat de mult conteaza detaliile si imaginea de ansamblu. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta in proiectul tau.

Foloseste imprimeuri mari

Pune un material cu imprimeuri mari sau tapet pe pereti si chiar pe tavanul incaperii. Este mai usor si mai ieftin sa fii dramatic si creativ intr-un spatiu mic. S-ar putea sa te saturi de un imprimeu indraznet in sufrageria principala, dar ar putea face dintr-o camera mica si mai putin folosita, un spatiu interesant in care sa iti petreci timpul.

Mergi pe negru

Vopseste camera cu un gri carbune inchis, desi este o culoare inchisa, va face ca incaperea sa para mai spatioasa. Evita albul simplu.

Atentie la proportii si dimensiuni

Proportia si dimensiunea sunt vitale intr-un spatiu mic. Mobila trebuie facuta cu inaltimea, lungimea si latimea potrivite pentru dimensiunea camerei. Evita canapelele supradimensionate.

Alege piese de mobilier mari

Doar cateva piese de mobilier mari, cu iluminatul si accesoriile potrivite, pot da unei camere  un sentiment de marire si de lux.  Opinia generala este ca trebuie sa se foloseasca piese de mobilier mici pentru a face o camera sa para mai mare, dar nu este cazul absolut deloc.

Gandeste-te la pereti si podea impreuna

Peretii si podeaua de o culoare deschisa, automat dau iluzia de spatiu mare. Gandeste-te cum vor functiona impreuna. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa nu acorzi suficienta atentia culorii amandurora.

Atrage atentia folosind inaltimea

O piesa de mobilier mare poate face ca spatiul sa se simta mai mare, atat timp cat este ales cu grija. De exemplu, daca ai avantajul unui tavan inalt, o piesa inalta plasata potrivit are efectul de a distrage atentia de la cat de mica este camera. Doar asigura-te ca fiecare piesa are locul potrivit si ca lasa ochiul sa se odihneasca. Evita sa aglomerezi spatiul cu prea multe obiecte.

Sursa foto:
www.photl.com
Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.