Dulceata de ardei iuti cu tequilla

Print Friendly and PDF

dulceata de ardei iuti

Ai nevoie de:

  •     1-1/2 ceasca (375 mL) ardei rosii dulci tocati marunt
  •     1-1/4 cesti (300 mL) otet alb
  •     1/2 ceasca (125 mL) ardei rosii iuti cu seminte, tocati marunt
  •     5 cesti (1.25 L) zahar granulat
  •     2 pachete (85ml) pectina lichida
  •     1/4 ceasca (60 mL) tequilla
  •     1/2 lingurita (2 mL) sos de ardei iute

Mod de preparare:

Intr-o tigaie larga, pune la fiert ardeii dulci, otetul si ardeii iuti. Redu focul, acopera si fierbe la foc mic pana devin fragezi, in jur de 10 minute. Amesteca cu zahar si fierbe in continuare la foc mare amestecand incontinuu, timp de 5 minute apoi ia de pe foc.

Adauga pectina, tequila si sosul de ardei iute. Amesteca timp de 5 minute indepartand spuma cu o lingura de metal, pentru a preveni ardeii sa pluteasca.

Toarna in borcane lasand 5 mm spatiu pana la capac. Sigileaza cu capace si elastice. Lasa borcanele in apa fierbinte 5 minute.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.