Cel mai bun loc pentru invatat

Print Friendly and PDF

B093 - Gasirea unui loc de studiu adecvat

Desi pare un aspect mai putin important, locul in care studiezi poate avea o influenta foarte mare asupra rezultatelor tale la invatatura. Nu exista o definite generala a locului ideal de studiu, din simplul motiv ca fiecare persoana se concentreaza si studiaza cel mai bine in locurile si conditii specific personalitatii si stilului sau. Locul potrivit variaza de asemenea si in functie de studiu: individual, cu partener de studiu sau in grup, pentru examen, rezolvarea de sarcini sau realizarea de proiecte.

Learning café

O cafenea poate oferi un spatiu stimulator, zgomot de fundal, atmosfera relaxata, wifi si cafea! Este convenabila pentru grupurile mici, studierea cu un partener sau de unul singur. De asemenea poti fi necunoscut, nederanjat si la alegere iti poti inchide telefonul mobil pentru a evita orice distragere.

Sala de lectura

Sala de lectura de la scoala/universitate poate fi convenabila pentru a invata singur sau intr-un grup mic. Totusi, daca zgomotul, miscarea sau colegii te deranjeaza, muta-te undeva unde invatatul va deveni eficient. De asemenea, daca studiul implica discutii, dezbateri, e mai bine sa alegeti un loc unde vorbitul cu voce tare nu deranjeaza.

Dormitorul

Dormitorul/spatiul tau personal poate fi convenabil pentru studiu prin faptul ca ai libertate totala in ceea ce priveste programul de invatat si de asemenea, ai tot materialul la indemana. Problema apare in momentul in care incepi sa fii tentat tot mai des sa atipesti cate putin si ai patul sau canapeaua prea la indemana.

In bucatarie

Si bucataria reprezinta un spatiu potrivit pentru invatat, cu un iluminat potrivit si destul spatiu pentru materialele tale. De asemenea ai mancarea la dispozitie. Ai grija totusi sa te limitezi la gustari cu fructe si legume, si evita mancarurile grele care dau senzatia de oboseala. Daca alegi sa folosesti bucataria drept spatiu de studiu, stabileste-ti un program fix pentru a lua gustari, ca sa nu ajungi sa rontai tot timpul ceva. Rontaitul continuu te va impiedica sa te concentrezi.

Living

Livingul este un loc grozav de invatat cu scaune confortabile si suficient spatiu pe care il poti folosi pentru invatat, daca nu este deja ocupat de alti membri ai familiei care te-ar putea deranja. Daca stii ca nu poti sta intr-o incapere cu televizor fara a fi tentat sa-l deschizi, este mai bine totusi sa eviti aceasta incapere.

Sala de clasa

O varianta extrem de buna ca spatiu de invatat, daca ai acces la ea, este sala de clasa. Fie ca vorbim de liceu sau facultate, sala de clasa este un spatiu linistit, in care nu te va deranja nimeni si in care esti deja obisnuit sa te concentrezi asupra studiului. Avand in vedere ca acolo nu ai alte lucruri de facut decat sa studiezi, te poate ajuta sa te concentrezi mai bine decat intr-o cafenea sau la tine acasa.

Surse foto:
www.photl.com

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.