Lumina potrivita pentru un living perfect

Print Friendly and PDF

Lumina potrivita pentru un living perfect

Alegerea iluminatului potrivit pentru living este la fel de important ca alegerea culorii peretilor si a pieselor de mobilier. Iluminarea corecta poate face o camera sa arate calda si primitoare, in timp ce iluminarea incorecta va face camera sa arate rece si intunecoasa. Sunt cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a te asigura ca sufrageria ta are lumina in toate locurile potrivite.

Lumina naturala

Asigura-te ca intelegi lumina naturala a camerei. Daca sufrageria ta are o fereastra mare care permite sa patrunda multa lumina de afara, atunci culorile pe care le alegi pentru camera ar trebui sa fie mai calde pentru a evita ca lumina le faca sa arate ca de neon sau prea stralucitoare. Poti opta si pentru filtrarea luminii cu ajutorul unor perdele.  Dar daca ai o priveliste deosebita, vei vrea ca fereastra sa fie o particularitate a camerei, nu ceva ce acoperi. In timpul noptii, daca ai lumini stradale in apropiere, ai putea folosi perdele sau orice altceva pentru a intuneca putin camera ca sa te poti uita linistita la televizor.

Destinatia incaperii

Intreaba-te la ce vei folosi camera. Daca livingul tau este un loc pentru ocazii speciale, ai putea sa folosesti cateva lampi in jur pentru iluminare moderata. Becurile cu lumina slaba, incandescente ofera o lumina mult mai agreabila, aproape ca lumina lumanarilor, dar noile becuri economice te vor ajuta sa faci economie la bani. Poti oricand sa cumperi veioze care sunt mai inchise la culoare pentru a compensa intensitatea becurilor.

In cazul in care camera va fi folosita zilnic, vei vrea iluminat pe tavan, precum si lampi plasate in puncte cheie in camera pentru persoanele carora le place sa stea sa citeasca, sau sa isi faca tema in sufragerie. Un comutator de faze pentru lumina de pe tavan iti va permite sa ajustezi lumina in diferite situatii.

Creeaza zone

Fiecare sufragerie are nevoie de cateva zone speciale pentru citit sau uitat la televizor. Asigura-te ca locurile cu cele mai confortabile scaune au lampi cu picior inalt pentru a permite luminei sa ajunga la persoana care citeste ziarul sau o carte buna, in timp ce alta persoana se uita la un film in cealalta parte a camerei. Asigura-te ca lumina nu se indreapta direct spre televizor pentru ca poate cauza reflexii pe ecran.

Fii flexibil cand incerci un iluminat nou. Adu o lampa care a fost folosita anterior in dormitor, sau experimenteaza cu spoturi. Daca ai in minte iluminatul inca din primele etale ale designului unei camere, vei avea o incapere bine organizata, practica si frumoasa.

Sursa foto:
www,morguefile.com

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.