Pasta de dinti homemade

Print Friendly and PDF

Pasta de dinti homemade

Daca esti interesata de produsele naturale si de retetele homemade, avem una interesanta pentru tine: pasta de dinti facuta in casa. Exista multe discutii legate de efectele fluorului si glicerinei din pasta de dinti comerciala, cu argumente atat pozitive cat si negative. Lasand la o parte acest discutii iti oferim o alternativa naturala, eficienta si simplu de facut.

Ai nevoie de:

  • bicarbonat de sodiu
  • argila alba activa
  • carbonat de calciu
  • ulei de cocos
  • xylitol
  • uleiuri esentiale

Bicarbonatul de sodiu – este probabil cel mai cunoscut remediu natural pentru albirea dintilor. Se poate folosi si simplu 1-2 pe saptamana in acest scop, in combinatie cu utilizarea pastei de dinti normale.

Argila alba – ┬ácontine┬ásiliciu, aluminiu, mangan, titan, potasiu, calciu si sodiu. Este bogata in substante active din punct de vedere biologic, saruri minerale si microelemente (magneziu, bariu, beriliu, fier, galiu, cupru, cobalt, molibden).

Carbonat de calciu – curata dintii delicat si in profunzime si ii hraneste.

Ulei de cocos – faciliteaza absorbtia calciului de catre organism si ajuta la obtinerea unor dinti puternici si sanatosi, oprind in acelasi timp aparitia cariilor dentare.

Xylitol – reduce aciditatea din cavitatea bucala, formarea placii dentare si creeaza conditii prielnice pentru remineralizarea smaltului.

Uleiuri esentiale – menta, scortisoara, cuisoare, atat pentru o aroma placuta cat si pentru beneficiile in curatarea si intretinerea danturii.

Evita inlocuirea brusca a pastei de dinti obisnuite cu aceasta compozitie pentru a da timp dintilor sa se obisnuiasca. Foloseste cel putin o saptamana combinat: o spalare cu pasta de dinti naturala si una cu cea obisnuita sau clateste cu apa de gura obisnuita pentru a evita excluderea brusca a fluorului. Vei observa efectele benefice ale noii paste foarte repede. Cantitatile din compozitie depind de gustul pe care doresti sa-l aiba si de cat de sensibili sunt dintii tai. Evita sa folosesti prea mult bicarbonat de sodiu daca ai dinti sensibili pentru ca este cel mai abraziv element. Echilibreaza cu argila si uleiul de cocos pentru a obtine amestecul potrivit danturii tale.

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.