Tiramisu diafan pentru un Sf. Valentin dulce

Print Friendly and PDF

Tiramisu cu crema de lamaie pentru Sf. Valentin

Cauti un desert simplu pentru ziua de Sfantul Valentin? Fin, savuros si cu o crema spumoasa, tiramisu este una dintre retetele perfecte pentru un desert romantic. In plus este foarte simplu de facut. Si ca sa adaugam o nota speciala, vom aroma clasicul tiramisu cu o tenta proaspata de lamaie.

Ai nevoie de:

  • 18 fursecuri/biscuiti cu bucati de ciocolata 
  • 3 galbenusuri
  • 4 lamai 
  • 5 lingurite de zahar 
  • un varf de cutit de sare
  • 2 cani de branza mascarpone (la temperatura camerei) 
  • 2 cani jumatate de frisca 
  • 6 lingurite de zahar pudra
  • pudra de cacao

Pasul 1: Pregatirea lamailor

Preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Spala  si rade lamaile, apoi taie-le in 4. Presara o lingurita de zahar pe bucatile obtinute. Lasa-le la copt 5 minute la 220 de grade, apoi scade temperatura la 200 de grade si gateste-le timp de 20 de minute pana se caramelizeaza. Scoate-le si lasa-le la racit aproximativ 20-30 de minute. Odata ce lamaile sunt suficient de reci pentru a le putea atinge, stoarce-le. Aduna un sfert de cana de suc.

Pasul 2: Crema de mascarpone cu lamaie

Foloseste un tel si amesteca galbenusurile cu zaharul ramas pana obtii o textura mai groasa. Umple o tigaie cu apa fierbinte, acopera cu o carpa si plasaza bolul cu ouale batute deasupra. Incet, toarna inauntru sucul astfel incat ouale sa nu se coaguleze. Continua sa bati ouale la  timp de 3-4 minute. Verifica temperatura pana cand ajung sa fie calde la atingere.

Adauga coaja rasa de lamaie si sarea. Continua sa le bati pentru inca 5 minute. Asigura-te ca ouale sunt batute bine  pentru ca crema sa iasa aerata si usoara. Strecoara printr-o strecuratoare fina pentru a indeparta orice e solid (coaja si pulpa). Amestecul ar trebui sa cada precum o fasie de sos cand ridici telul.

Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei, acopera-l cu o folie de plastic si tine-l la  frigider cel putin 30 de minute.

Intr-un alt castron, amesteca branza de mascarpone cu 2 lingurite de zahar pudra pentru a o inmuia. Adauga amestecul de lamaie, turnand putin cate putin.

Clateste telul cu apa fierbinte si detergent. Asigura-te ca lamele telului sunt intotdeauna curate inainte de a-l folosi pentru a avea rezultate optime. Frisca ar trebui facuta rece. Bate frisca (nu foarte repede) timp de 2-3 minute pana este fina si cremoasa. Adauga restul de zahar pudra. Continua sa bati inca 2-3 minute la viteza maxima, pana se formeaza varfuri moi. Nu bate prea mult pentru ca altfel textura va deveni granuloasa.

Toarna o treime din frisca in crema mascarpone de lamaie. Amesteca bine folosind o spatula de silicon. Toarna restul de frisca; amesteca incet pentru a obtine o crema afanata.

Pasul 3: Asezare

Pastreaza 6 fursecuri pentru a decora. Folosind un cutit ascutit, taie restul de fursecuri. Transfera crema de lamaie intr-un flacon pentru ornat sau intr-o punga de plastic careia ii tai un colt.

Pune un strat de crema pana la jumatatea canilor. Presara bucatile de fursecuri cu ciocolata. Mai pune un strat de crema si fursecuri apoi inca un strat de crema si niveleaza-l cu o spatula.

Pune o folie de plastic deasupra fiecarei cani si pune-le a frigider pentru cel putin 6 ore. Crema ar putea lua mirosurile de la mancarurile din frigider daca nu sunt sigilate bine. Cand esti gata sa le servesti, scoate folia, pudreaza cu cacao si orneaza cu o bucata de fursec sau baghete de ciocolata.

Sursa foto:
www.photl.com

 

 

Comenteaza articolul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HTML tags are not allowed.